Концерт „Музика двадесетог века“ у Културној станици Еђшег

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Dec.2023, 08:29

Концерт „Музика двадесетог века“ у Културној станици Еђшег

Концерт „Музика двадесетог века“ биће одржан 15. децембра у 20.00 часова у Културној станици Еђшег. Фото: edjseg.kulturnestanice.rs Пројекат “Музика двадесетог века” подразумева концерт на ком ће се представити композиције за виолину и клавир настале у 20. веку.
На програму се претежно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << налазе игре и плесови српских и иностраних аутора, композиције које се баве испитивањем звучних способности оба инструмента.
Поред класичног репертоара који укључује дела Сергеја Рахмањинова, на програму ће се наћи и чувени “Le grand tango” Астора Пјаколе. То је била инспирација за идеју да се публици представе плесови из различитих крајева света.
Неке од изведба биће “Valse triste” мађарског композитора Франца фон Вечшеја као и композиција Алфреда Шниткеа “Полка”. Од балканских аутора уврстили смо у програм композицију “Песма и игра” Василија Мокрањца и „Фелисија“ Исидоре Жебељан.
Извођачи: Љубица Дамчевић (виолина/глас) и Никола Видојевић (клавир).
Music Stand Up Performance 15. decembra u 20.00 časova u Kulturnoj stanici Barka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Концерт „Музика двадесетог века“ у Културној станици Еђшег се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.