Krstajić: Brazil velesila; Kolarov: Finale karijere

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2018, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstajić: Brazil velesila; Kolarov: Finale karijere

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić izjavio je večeras da od igrača na utakmici protiv Brazila traži samo da daju maksimum, dok je kapiten Aleksandar Kolarov poručio da je u pitanju finale njegove karijere.

"Brazil je fudbalska velesila. Veoma ih poštujemo kao fudbalsku naciju i kao tim, ali gledamo sebe. Da se što bolje pripremimo i pokažemo maksimum i karakter. Jedva čekamo da igramo protiv velikog Brazila. Nećemo se predati, daćemo maksimum, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ćemo da vidimo rezultat", rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Moskvi.

On je dodao da ekipa od prvog dana oseća podršku od bratskog ruskog naroda.

"Na svakom koraku to osećamo. Ne sumnjam da ćemo je imati i sutra. Na nama je samo da damo maksimum, jedva čekamo i biće interesantno", istakao je srpski selektor i potom odbio da komentariše kaznu zbog izjava posle meča sa Švajcarskom.

"To je iza nas. Ne bih komentarisao. Bavimo se Brazilom. Uvek je bilo iznenađenja na Mundijalima, nadam se da će biti i sada, nadam se sutra. Možemo da izgubimo utakmicu, ali bitno je da damo sebe, da izgaramo. Nemam strah, samo da budemo tim, odigramo disciplinovano i zadovoljimo srpsku naciju i navijače koji su došli ovde", rekao je Krstajić.

Kapiten Aleksandar Kolarov je na pitanja legendarnog Dejana Petkovića, koji sada radi za brazilsku TV Globo, da li se utakmica može posmatrati kao finale Mundijala, rekao da je sigurno finale njegove karijere.

"Odigrao sam mnoge velike utakmice, ali ovo mi je najvažnija u karijeri. Pozornica koja se dešava jednom u karijeri. Uvek želiš da budeš najbolji. Ima ona da je lako biti najbolji među slabima, ali ajde da budemo najbolji sa najboljima", rekao je Kolarov i dodao da bi voleo da savlada klupskog druga iz Rome Alisona Bekera, kao i da zna šta ga čeka protiv Vilijana jer su vodili mnoge duele na utakmicama Čelsija i Mančester Sitija u Engleskoj.

Milinković-Savić: Već smo jednom isfrustrirali Brazil...

Srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić kaže da mu slika sa Novog Zelanda, kada su srpski omladinci u finalu Mundijalita savladali Brazil 2:1, daje optimizam da slično može da ponovi i u seniorskom fudbalu protiv istog protivnika na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"Moramo da zaboravimo šta je bilo (poraz od Švajcarske 2:1 prim. aut) i okrenemo se meču života. Nemaš puno prilika da igraš protiv Brazila, igrao sam protiv njih na Novom Zelandu, ali sada je nešto drugačije, viši nivo sa iskusnijim igračima. Ipak, tada je Srbija tada uspela da isfrustrira Brazil za titulu i to mi je pozitivna slika pred novi duel", rekao je Sergej za sajt FIFA.

A tim reprezentacije Srbije sada ima dosta igrača iz šampionske generacije sa Novog Zelanda, a uz Sergeja su Miloš Veljković, Predrag Rajković, Marko Grujić i Andrija Živković, što je prednost "orlova" smatra vezista Lacija.

Milinković-Savić ističe da petostruki svetski šampion ima mane.

"Ovaj brazilski tim ima slabosti, igram sa nekoliko Brazilaca u klubu i znam kako oni razmišljaju, svi hoće da daju gol, sa manje koncentracije na odbranu. Probaćemo da ih ugrozimo iz kontri jer napadaju sa mnogo igrača visoko. Tu imamo šansu", naveo je on.

U čudo veruju i srpski reprezentativci Dušan Tadić i Adem Ljajić.

"Brazil je jedan od glavnih favorita celog turnira, ali fudbal zna da bude senzacionalan i nikad se ne zna šta može da se desi. Imamo kvalitetan tim i možemo da ih ugrozimo. Daćemo sve od sebe i nadam se da može čudo da se desi", zaključio je Ljajić.

Tite: U fudbalu je sve moguće, Srbija pravi rival

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite izjavio je da je u fudbalu sve moguće, pa i da njegov tim izgubi, ali da je teren jedino merilo, a da tu veruje u svoje igrače.

"Igraće isti tim kao protiv Kostarike. Znamo šta nas čeka, Srbija ima visoke igrače, u proseku 10 centimetara su viši, ali to je samo jedan faktor. Znamo tehničku srpsku školu, imaju sjajne individualce, ali na nama je da iskoristimo naše prednosti. Kada sam sa Korintijansom izgubio od kolumbijske Tolime tada sam naučio da je sve moguće ", rekao je Tite na konferenciji za medije u Moskvi.

On je dodao da je Nejmaru potrebna još jedna utakmica da bude 100 posto spreman.

"Napreduje, protiv Kostarike je bio bolji nego protiv Švajcarske. On nosi veliku odgovornost, ali potrebna mu je pomoć", rekao je Tite i dodao da su suze posledica temperamenta i da je i on plakao posle pobede protiv Ekvadora i plasmana na Mundijal.

Takođe, poručio je Fabiju Kapelu da Nejmar nije folirant i da mu kao trener treneru garantuje da je taj start na koji misli bio za penal.

Kapiten protiv Srbije biće Miranda, nakon Marsela i Tijaga Silve.

"Spremni smo, dobro smo analizirali rivala i jedva čekamo meč. Predstavljam grupu kapitena, voleo bih da osvojimo titulu, nije važno ko će podići trofej", poručio je Miranda.

Zašto je Moskva idealno mesto da se piše istorija?

Atmosfera u glavnom gradu Rusije Moskvi, uoči odlučujuće utakmice za plasman u osminu finala Mundijala između Srbije i Brazila polako se "zagreva", a utisak je da bar kad su navijači u pitanju srpski tim već ima prednost.

Na manje od 48 sati uoči meča navijači Srbije su već poprilično dominantni u centru prelepe ruske prestonice, a svesrdnu pomoć dobijaju i od domaćina.

Reporter Tanjuga imao je priliku da razgovara sa njima i optimizam je reč koja dominira.

Ne samo zbog činjenice da je u fudbalu sve moguće i da Brazil nije impresionirao u prva dva kola, nego i zbog simbolike da se duel koji bi mogao da bude istorijski igra u gradu gde su Srbi više od gostiju - braća u pravom smislu te reči.

Još kada se tome doda da se meč igra na stadionu Spartaka, koji je zvanično otvoren utakmicom protiv slavnog moskovskog kluba i Crvene zvezde, jasno je da svi jedva čekaju početak meča koji, kako je napisao selektor Mladen Krstajić na Instagramu, može da povede ovaj tim u večnost.

Dakle, Švajcarska je arhivirana, šta je bilo bilo je, sledi meč koji je za sve koji fudbal savršenstvo - Srbija protiv Brazila.

Utakmica se igra u sredu od 20 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.