Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Dec.2011, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjen radioaktivni materjal na putu za Teheran

Ruska carinska služba na aerodromu Šeremetjevo saopštila je da je zaplenila radioaktivni metal pronađen u prtljagu putnika koji je išao u Teheran. Federalni carinski servis saopštio je da su njeni agenti na moskovskom aerodromu pronašli 18 komada metala kada se aktivirao alarm za radijaciju. Brojač je pokazao nivo radijacije 20 puta više od normalnog. Ruska novinska agencija Interfaks navodi da su komadi sadržali sodijum 22, sodijumov radioaktivni izotop koji se može ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na moskovskom aerodromu zaplijenjen radioaktivni materijal

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Dec.2011

MOSKVA - Ruska granična služba saopštila je da je danas na moskovskom aerodromu Šeremetjevo zaplijenila radioaktivni materijal koji je jedan putnik pokušao da prenese u Iran.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Otkriven radioaktivni materijal na putu za Iran

Izvor: Radio 021, 16.Dec.2011

Ruske vlasti zaplenile su danas pošiljku s radioaktivnim izotopom sodijum-22 na moskovskom aerodromu, od putnika na letu za Teheran, saopštila je carinska služba.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.