Zapalio se avion u Rusiji: Četiri osobe poginule, četiri povređene (FOTO, VIDEO)

Izvor: S media, 29.Dec.2012, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapalio se avion u Rusiji: Četiri osobe poginule, četiri povređene (FOTO, VIDEO)

Četiri člana posade aviona su poginula, a četiri su povređena pošto je avion "tupoljev 204" sleteo sa piste prilikom sletanja na moskovski aerodrom Vnukovo i zapalio se, saopštilo je ministarstvo za vanredne situacije.

Na video konferenciji kojom je predsedavao ministar za vanredne situacije Vladimir Puhkov je saopšteno da je spasilačka operacija je završena i da su spasioci imali dovoljno ljudi i sredstava, preneo je Itar-Tas s.

Prema najnovijim podacima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << četiri člana posade su poginula, a četiri pilota povređena.

Iako je prvobitno saopšteno da su se u avionu nalazila četiri člana posade i osam putnika, prema novim informacijama u avionu je bilo samo osam članova posade.

Izletevši sa piste, avion koji se vraćao iz Češke, probio je zaštitnu ogradu, zaustavio se na autoputu u blizini aerodroma i zapalio se.

Vatrogascima je trebalo 30 minuta da ugase plamen.

Na snimcima koje je prikazala ruska televizija vidi se olupina aviona sa odvojenim kokpitom i repom, dok je trup letilice uglavnom netaknut.

Vremenske uslovi u trenutku nesreće bile su slabe snežne padavine, a drugi detalji za sada nisu poznadi.

Avion "tupoljev 204" koji može da primi 210 putnika pripada ruskoj kompaniji "Crvena krila".

Zbog udesa aviona aerodrom Vnukovo, jedan od tri međunarodna aerodroma u Moskvi, bio je privremeno zatvoren, a sedam letova je preusmereno na Domodedovo.

Vnukovo je jedan od tri međunarodna aerodroma u Moskvi.

(S media, Agencije)

Foto: Beta, AP Photo/Ivan Sekretarev; AP Photo/Alexander Usoltsev

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.