I Nemačka razmatra zabranu slanja oružja Izraelu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2024, 08:43

I Nemačka razmatra zabranu slanja oružja Izraelu

Nakon što je američki predesednik Džo Bajden najavio da će Izraelu uskratiti dalju isporuku oružja ako započne veliki napad na Rafu na jugu Pojasa Gaze, nemački ministar odbrane Boris Pistorijus rekao je da Berlin razmatra slične korake.
Pistorijus je, na pitanje voditelja programa Hojte žurnala nemačkog kanala ZDF da li razume taj potez američke vlade, odgovorio: "Da, mogu to da razumem" i dodao da su o toj temi razgovarali tokom posete Vašingtonu "iza zatvorenih vrata".
Pistorijus je rekao i da Nemačka mora da apeluje na Izrael da uspori tempo i da ne dozvoli da sukobi eskaliraju.
Dodao je i da je Nemačka u procesu "ispunjavanja ovogodišnjeg budžeta za isporuku oružja i municije Ukrajini...
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pistorijus: "I Nemačka razmatra zabranu slanja oružja Izraelu"

Izvor: Blic, 10.Maj.2024

Nakon što je američki predsednik Džo Bajden najavio da će Izraelu uskratiti dalju isporuku oružja ako započne veliki napad na Rafu na jugu Pojasa Gaze, nemački ministar odbrane Boris Pistorijus rekao je da Berlin razmatra slične korake.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.