Zakazani pregovori o Nagorno-Karabahu u Ženevi i Moskvi

Izvor: B92, 07.Okt.2020, 19:00

Zakazani pregovori o Nagorno-Karabahu u Ženevi i Moskvi

Zemlje koje predsedavaju OEBS Minsk grupi - Francuska, Rusija i SAD održaće pregovore o Nagorno-Karabahu 8. oktobra u Ženevi i 12. oktobra u Moskvi.

To je danas najavio francuski ministar Evrope i spoljnih poslova Žan Iv le Drijan.

Ministar nije otkrio na kom nivou će se odvijati pregovori, prenosi TAS.

"Za sada nismo postigli rezultate. Pregovori traju već 11 dana. Jedna runda održaće se sutra u Ženevi, druga će se održati u ponedeljak u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Moskvi", rekao je Le Drijan.

On je izrazio nadu da će to dovesti do direktnih pregovora između zaraćenih strana.

Pregovori o mirovnom rešenju o Nagorno-Karabahu vode se u okviru OEBS-ove Minsk grupe, kojoj predsedavaju Francuska, Rusija i SAD, od 1992. Lideri tri kopredsedavajuće države 1. oktobra usvojili su saopštenje o Nagorno-Karabahu. Lideri su osudili eskalaciju nasilja i pozvali na trenutni prekid vatre.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.