Zaharova: Antivladini protesti finansirani spolja

Izvor: Mondo, 07.Jul.2016, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Antivladini protesti finansirani spolja

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da je Moskva "primila k znanju izveštaje srpskih medija o učešću američkih diplomata u anti-vladinim protestima u Beogradu".

Foto: iStock/Getty Images

Na redovnom brifingu ruskog ministarstva spoljnih poslova, portparolka Marija Zaharova je sa Krima poručila da je "Rusija notirala takve izveštaje", prenela je B92.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
"Primili smo k znanju izveštaje srpskih medija o učešću američkih diplomata u anti-vladinim protestima u Beogradu. Različite NVO finansirane iz inostranstva organizuju te proteste", rekla je Zaharova.

Kako je navela, "učešće diplomata SAD" bi moglo da znači da srpski aktivisti "nemaju poverenje svojih sponzora".

"Očigledno, drsko mešanje u unutrašnje stvari država je postalo rutinsko ponašanje na Balkanu", navela je Zaharova.

U tom kontekstu, ona je pomenula i Crnu Goru, naglasivši da postoje "veliki napori da se zemlja uvuče u NATO, bez obzira na to šta narod želi".

O protestima je nedavno govorio i visoki funkcioner vladajuće ruske partije Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak, koji je povukao paralelu izmedu onoga što se dešava u srpskoj prestonici i "obojenih revolucija" u arapskom svetu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

PORUKA IZ MOSKVE Zaharova: Znamo da se antivladini protesti finansiraju iz inostranstva

Izvor: Blic, 07.Jul.2016

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da je Moskva "primila k znanju izveštaje srpskih medija o učešću američkih diplomata u antivladinim protestima u Beogradu"...Na redovnom brifingu ruskog ministarstva spoljnih poslova, portparolka Marija Zaharova je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.