PORUKA IZ MOSKVE Zaharova: Znamo da se antivladini protesti finansiraju iz inostranstva

Izvor: Blic, 07.Jul.2016, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PORUKA IZ MOSKVE Zaharova: Znamo da se antivladini protesti finansiraju iz inostranstva

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da je Moskva "primila k znanju izveštaje srpskih medija o učešću američkih diplomata u antivladinim protestima u Beogradu".

Na redovnom brifingu ruskog ministarstva spoljnih poslova, portparolka Marija Zaharova je sa Krima poručila da je "Rusija notirala takve izveštaje", prenela je B92.

- Primili smo k znanju izveštaje srpskih medija o učešću američkih diplomata u antivladinim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << protestima u Beogradu. Različite NVO finansirane iz inostranstva organizuju te proteste - rekla je Zaharova.

Kako je navela, "ucešće diplomata SAD" bi moglo da znači da srpski aktivisti "nemaju poverenje svojih sponzora".

- Očigledno, drsko meššanje u unutraššnje stvari držžava je postalo rutinsko ponaššanje na Balkanu - navela je Zaharova.

U tom kontekstu, ona je pomenula i Crnu Goru, naglasivši da postoje "veliki napori da se zemlja uvuče u NATO, bez obzira na to šta narod želi".

O protestima je nedavno govorio i visoki funkcioner vladajuće ruske partije Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak, koji je povukao paralelu između onoga ššto se deššava u srpskoj prestonici i "obojenih revolucija".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.