Vučić u Moskvi: Danas sastanci, sutra sa Putinom

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Okt.2015, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Moskvi: Danas sastanci, sutra sa Putinom

MOSKVA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić nastaviće danas višednevnu posjetu Moskvi nizom aktivnosti, a posjetu završava, kako je planirano, u četvrtak, 29. oktobra, susretom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Kako je najavljeno, predsjednik Vlade Srbije, zajedno sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim, posjetiće danas Moskovski >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << međunarodni forum inovativnog razvoja "Otvorene inovacije", poslije čega će imati niz bilateralnih sastanaka.

U četvrtak 29. oktobra, planirano je da se premijer Vučić sastane sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Premijer je, otvarajući jučerašnji Poslovni forum predstavnika više stotina srpskih i ruskih kompanija, podsjetio da je Srbija jedna od rijetkih zemalja koja nije uvela ekonomske sankcije Rusiji i poručio da će to ostati politika vlade Srbije, koja neće mjenjati politički i ekonomski odnos prema toj zemlji.

On je istakao da je susret privrednika dvije zemlje pokazatelj velike zainteresovanosti Srbije i Ruske Federacije za razvoj međusobne ekonomske saradnje.

Kako je istakao to je odlična mogućnost da se preduzetnici upoznaju s poslovnim mogućnostima u obe zemlje.

U razgovoru sa ruskim premijerom Vučić je ponovio da je Srbija dokazala svoj prijateljski odnos prema Rusiji, ne uvodeći joj sankcije, i da će nastaviti da joj bude prijatelj, ali na "racionalnim osnovama".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Napredak u Moskvi, sutra s Putinom potvrda dogovorenog

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle intenzivnih razgovora sa predstavnicima ruskih vlasti i kompanija prethodna dva dana u Moskvi, da predstoji najvažniji, sutrašnji susret sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, kojem će, istakao je, u fokusu biti - ekonomija..."S predsednikom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.