Vučić: Sklopljen mozaik o Politici, Novostima i Dnevniku

Izvor: Politika, 23.Avg.2012, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Sklopljen mozaik o Politici, Novostima i Dnevniku

MOSKVA - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je sklopljen čitav mozaik o menjanju vlasničke strukture Politike, Novosti i, kako je napomenuo, novosadskog Dnevnika.

Do kraja avgusta znaće se svi detalji, rekao je Vučić novinarima u ambasadi Srbije u Moskvi i istakao da iza svega stoji „partijski Levijatan” i čak iskorišćavanje diplomatsko-konzularnih predstavništava u partijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << svrhe.

Vučić je, međutim, upozorio da će pravno biti veoma teško razrešiti te slučajeve.

„Ti ljudi koji su to sprovodili, iako se sprovodilo na netransparentan način i na način na koji se to ne radi u civilizovanom svetu, imali su podršku državnih organa, imali su podršku čak i ovde u Moskvi od naših državnih organa”, rekao je prvi potpredsednik vlade.

On je poručio da će država u skladu sa zakonom naći rešenje da zaštiti državnu imovinu.

„Mi imamo kompletno sklopljen mozaik, nema nikakvih tajni o slučaju Politike, Novosti i Dnevnika, a ono što sad radimo jeste da pronađemo najbolje rešenje u skladu sa zakonom”, naveo je Vučić i dodao da ne možemo da se ponašamo kao „hajdučka država”.

„To je bilo toliko netransparentno, nefer prema državi da nema reči. Kad bih vam rekao kako je država donela odluku da ne iskoristi pravo preče kupovine - to je partijski Levijatan u svakom smislu reči i iskorišćavanje diplomatskih konzularnih predstavništava u partijske svrhe”, naglasio je Vučić.

Tanjug

objavljeno: 23.08.2012.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Sklopljen mozaik o Politici, Novostima i Dnevniku

Izvor: Akter, 23.Avg.2012

Aleksandar Vučić rekao je danas da je sklopljen čitav mozak o menjanju vlasničke strukture "Politike", "Novosti" i, kako je napomenuo, novosadskog "Dnevnika"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.