UKRAJINA NASTAVLJA DA PROVOCIRA: Uputili protestnu notu, smetaju im vojne vežbe Moskve na RUSKOJ teritoriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2020, 18:36

UKRAJINA NASTAVLJA DA PROVOCIRA: Uputili protestnu notu, smetaju im vojne vežbe Moskve na RUSKOJ teritoriji

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine predalo je Rusiji protestnu notu u vezi sa vežbama ruskog Južnog vojnog okruga

, saopštila je danas pres-služba ukrajinskog Ministarstva.

- Održavanje nezakonitih vežbi Crnomorske flote Ruske Federacije, koje su počele 10. avgusta 2020. godine na teritorijama autonomne Republike Krim i u gradu Sevastopolju, koje je Rusija privremeno okupirala - MIP >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ukrajine smatra još jednim dokazom otvorenog nepoštovanja Ruske Federacije normi i principa međunarodnog prava, uključujući Povelje Ujedinjenih nacija, rezolucije Generalne skupštine UN, kao i aktuelnog zakonodavstva Ukrajine - navedeno je u saopštenju.

Specijalne vežbe Južnog vojnog okruga počele su da se održavaju 10. avgusta pod rukovodstvom Generalštaba ruskih oružanih snaga, a na vežbama, koje će trajati do 21. avgusta, planirano je da se proveri spremnost trupa na strateške vojne vežbe "Kavkaz -2020".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ukrajina uputila Rusiji protestnu notu ZBOG VEŽBI na Krimu

Izvor: Blic, 12.Avg.2020

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine predalo je Rusiji protestnu notu u vezi sa vežbama ruskog Južnog vojnog okruga, saopštila je danas pres-služba ukrajinskog Ministarstva.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.