U Beogradu promovisano delo o srpskom generalu koje je objavljeno u Moskvi: Ruska knjiga o Ratku Mladiću

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Nov.2018, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradu promovisano delo o srpskom generalu koje je objavljeno u Moskvi: Ruska knjiga o Ratku Mladiću

Knjiga "General Mladić - Poslednja bitka", koju je pripremio i objavio u Moskvi Ruski društveni komitet za zaštitu generala Ratka Mladića, promovisana je u Beogradu, a govori, kako su istakli autori, o velikom vojskovođi, visokom profesionalcu i časnom oficiru koji je branio svoj narod

Prema rečima istoričarke Jelene Guskove, ta knjiga je dokument, a u njoj su prvi put predstavljene uspomene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mladića, koje još nigde nisu objavljene, poput oslobođenja Kijeva juna 1991, razgovora sa Dobricom Ćosićem 1993, pregovora u Ženevi 1993, kao i ličnu istoriju hapšenja 2011.

Predstavljen je i stav ministarstva spoljnih poslova Rusije, koja je pokušala da organizuje lečenje Mladića u Moskvi.

O Mladiću su govorili i Pavel Sergejevič Dorohin, poslanik u ruskoj Dumi, Ljiljana Bulatović, novinar i publicista, general u penziji Petar Škrbić i sin generala Mladića Darko Mladić, piše Republika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Promovisana knjiga o generalu: Mladić je sam u ratu sa nepravdom

Izvor: Vostok.rs, 17.Nov.2018

Ruska poslovica kaže da jedan vojnik u polju nije ratnik, ali je general Ratko Mladić dokazao suprotno. Pošto je izdajnički izručen Haškom tribunalu, ostao je sam da se bori protiv nepravde. Ovo je, na promociji knjige održanoj u petak "General Mladić: poslednja bitka, uspomene, intervjui,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.