Trampov čovek objavio ultimatum Rusiji pa doputovao u Moskvu: Tilerson prvi put sa Rusima posle napada u Siriji, digao se crni dim (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 11.Apr.2017, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampov čovek objavio ultimatum Rusiji pa doputovao u Moskvu: Tilerson prvi put sa Rusima posle napada u Siriji, digao se crni dim (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Američki državni sekretar Reks Tilerson doputovao je danas u Moskvu gde bi sa zvaničnicima Rusije trebalo da razgovara o građanskom ratu u Siriji.

To je prva zvanična poseta Rusiji nekog od članova kabineta američkog predsednika Donalda Trampa, prenosi AP.

U sredu je planirano da se Tilerson sastane sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim, ali nije jasno da li će se sresti i sa predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Vladimirom Putinom.

Kako se navodi, Rusija je ljuta zbog američkih navoda da je bila saučesnik u korišćenju hemijskog oružja u Siriji, odnosno da je znala ranije da će do takvog napada doći.

Ta poseta pada i usred istrage FBI o potencijalnoj umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore.

Uoči dolaska Tilersona, mediji su javili da se na delu aerodroma Vnukovo u Moskvi na koji je trebalo da sleti avion sa Tilersonom, pojavio crni dim, za koji se pretpostavljalo da potiče od zapaljene trave.





(Telegraf.rs/ Tanjug)


Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tilerson doputovao u Moskvu

Izvor: Večernje novosti, 11.Apr.2017

Američki državni sekretar Reks Tilerson doputovao je danas u Moskvu gde bi sa zvaničnicima Rusije trebalo da razgovara o građanskom ratu u Siriji Američki državni sekretar Reks Tilerson doputovao je danas u Moskvu gde bi sa zvaničnicima Rusije trebalo da razgovara o građanskom...

Nastavak na Večernje novosti...

Tilerson u Moskvi, Putin ga nema u planu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2017

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da predsednik Rusije Vladimir Putin trenutno ne planira sastanak sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom..."To još nije u (Putinovom) rasporedu", rekao je Peskov uoči Tilersonovog dolaska u Moskvu, prenosi TASS...Američki državni sekretar Reks...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.