Tramp govorio o “resetovanju” rusko-američkih odnosa, a ona mu je Moskva oštro odbrusila

Izvor: Telegraf.rs, 23.Nov.2016, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp govorio o “resetovanju” rusko-američkih odnosa, a ona mu je Moskva oštro odbrusila

Moskvi, kao i novoizabranom predsedniku SAD Donaldu Trampu, ne sviđa se termin "resetovanje" za rusko-američke odnose, a u administraciji ruskog predsednika se nadaju da će biti uspostavljeni odnosi od kojih će obe zemlje imati koristi, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Što se tiče termina resetovanje odnosa, možemo da se složimo sa novoizabranim predsednikom, ta reč je zaista samu sebe kompromitovala jer posledice toga nisu one koje smo želeli da vidimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << - kazao je novinarima Peskov.

Peskov je naveo da je najvažnije imati želju i pokazati spremnost za normalizaciju odnosa.

Kremlj priznaje da normalizacija odnosa sa SAD neće biti brza i da će taj proces trajati, poručio je Peskov, prenela je agencija Tas s.

Odnosi SAD i Rusije "teško mogu biti gori, dostigli su najnižu tačku", ocenio je on.

- Nadamo se da će dijalog biti obnovljen - kazao je Peskov.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kremlj ne očekuje brzo obnavljanje odnosa sa SAD

Izvor: Beta, 23.Nov.2016

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da se normalizacija odnosa Rusije i SAD neće lako odvijati i da će biti potrebno neko vreme."Znamo da je nivo naših bilateralnih odnosa daleko od željenog, teško da može da bude gori, dostigao je dno", rekao je Peskov novinarima."Nadamo se da će...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.