Talibani u poseti Moskvi nakon što je Tramp objavio da su razgovori sa njima mrtvi

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2019, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani u poseti Moskvi nakon što je Tramp objavio da su razgovori sa njima mrtvi

Pregovarački tim avganistanskih talibana stigao je danas u Moskvu, izjavio je njihov predstavnik, samo nekoliko dana nakon što je američki predsednik Donald Tramp izjavio da su razgovori sa njima "mrtvi".

Suhail Šahen, portparol talibana, baziran u Kataru, izjavio je da je delegacija imala konsultacije sa Zamirom Kabulovom, izaslanikom predsednika Vladimira Putina za Avganistan, javlja Tass.

Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je prva međunarodna poseta predstavnika talibana nakon kolapsa pregovora sa SAD, a delegaciju predvodi Mula Šer Mohamad Stanikzaj.

Američki predsednik Tramp je tvitom, tokom vikenda, prekinuo pregovore sa talibanima i otkazao sastanak koji je nameravao da održi sa predstavnicima vlade Avganistana i talibana u Kemp Dejvidu.

Šahen je u utorak izjavio su da talibanski zvaničnici još uvek u komunikaciji sa pregovaračima SAD, da bi, barem, saznali kako će se situacija dalje odvijati.

Moskva je ove godine dva puta bila domaćin pregovora predstavnika avganistanske vlade i talibana.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Talibani u Rusiji, spremni za nastavak dijaloga sa SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2019, 09:17

Pregovarački tim talibana doputovao je u Rusiju, samo nekoliko dana nakon što je američki predsednik Donald Tramp izjavi da su pregovori sa tom pobunjeničkom grupom iz Avganistana "mrtvi", prenosi AP...Portparol talibana Suhail Šahin je rekao da je delegacija održala konsultacije sa Zamirom Kabulovim,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.