Talibani u Rusiji, spremni za nastavak dijaloga sa SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2019, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani u Rusiji, spremni za nastavak dijaloga sa SAD

Pregovarački tim talibana doputovao je u Rusiju, samo nekoliko dana nakon što je američki predsednik Donald Tramp izjavi da su pregovori sa tom pobunjeničkom grupom iz Avganistana "mrtvi", prenosi AP.

Portparol talibana Suhail Šahin je rekao da je delegacija održala konsultacije sa Zamirom Kabulovim, izaslanikom ruskog predsednika Vladimira Putina za Avganistan.

Agencija Interfaks prenela je izjavu neimenovanog portparola ruskog ministarstva spoljnih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je sastankom u Rusiji istaknuta neophodnost ponovnog otvaranja pregovora između SAD i talibana i da je ta grupa potvrdila spremnost za nastavak dijaloga.

To je bila prva međunarodna poseta talibana nakon što su propali pregovori sa Vašingtonom.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.