Sudar „orlova“: Stanković na Krasića!

Izvor: Blic, 03.Okt.2010, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudar „orlova“: Stanković na Krasića!

Dejan Stanković i Miloš Krasić baš će imati prilike da se druže u naredne dve nedelje! Večeras će podeliti megdan u derbiju Italije između Intera i Juventusa, a potom zajedno u ponedeljak stižu u Beograd na pripreme reprezentacije kako bi zajedno igrali protiv Italije 12. oktobra u Đenovi, ali i četiri dana ranije s Estonijom u Beogradu.

Pokušavao je Dejan Stanković da ubedi mladog kolegu, koji je tada nosio dres CSKA iz Moskve, da je Inter idealan klub za njega. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Taktika mu nije prošla, Krasić je odabrao dres večitog rivala Juventusa i tako je propala prilika da igraju zajedno u istom timu. I samo par meseci kasnije svima na Apeninima je jasno zašto je Stanković želeo da Krasić dođe na „Đuzepe Meacu". Trenutno je broj jedan igrač u torinskom klubu, proteklog vikenda je postigao prvi het-trik i karijeri i biće velika pretnja mreži nero-azura u 155. okršaju za bodove u okviru Serije A.

– Znam da su se iz Intera interesovali za mene. Stanković mi je više puta govorio da dođem u Inter, ali uvek s osmehom i bez ikakvog insistiranja. Međutim, kada je stigla ponuda Juventusa, nisam imao sumnju gde ću igrati – poručio je Krasić.

Miloš je u karijeri imao prilike da igra veliki derbi u Moskvi, sada je na redu italijanski.

– Jednostavno, to je utakmica sezone. Srećan sam što imam priliku da igram. U karijeri, s ovom utakmicom mogu da poredim samo finale Kupa UEFA koje sam igrao sa CSKA. Svi kažu da je Inter favorit, ali mi polako postajemo snažan tim. Verujem u kolektivnu igru, čak iako među nama ima igrača koji jednim potezom mogu da reše meč. Na dobrom smo putu, zato verujem da možemo do uspeha – kaže Krasić.

Svestan je da u taboru prvaka Italije i Evrope ima mnogo kvalitetnih igrača.

– Dovoljno je da kažem samo Samjuel Eto. U neverovatnoj je formi – smatra fudbaler Juventusa.

Njegov domaćin večeras, Dejan Stanković, starosedelac je Apenina. Preko glave je preturio na desetine ovakvih mečeva i dobro zna šta ga očekuje. Uvertira za duel bila je izjava predsednika Intera Masima Moratija kako im „Juventus duguje još titula", aludirajući na skandal „Kalčopoli" kada je zbog nameštanja rezultata i afere sa korupcijom sudija, torinski klub prošao najgore.

– Da li su svi protiv Intera? Rano je za takve priče. Neki kažu da nam duguje Milan, drugi, pak, kažu Juventus. Bitan je fudbal. Očekujem utakmicu kao onu između Juventusa i Mančester sitija. Brzu, borbenu i kompaktnu, igrače Juventusa iza lopte – kaže Stanković.

Lopta bi često mogla da ga nanese na Krasića. Plavokosi igrač Juventusa je brz, Dejan će uz pomoć drugova pokušati da zaustavi njegove prodore na sredini terena.

– Krasić zaslužuje da igra u klubu kao što je Juventus, sjajan je momak. On je pravi igrač za tim Luiđija del Nerija i biće još korisniji ako nauči kako da igra u odbrani na pravi način – smatra Stanković.

Menadžer Intera Rafa Benitez neće moći da računa na Valtesa Samjuela i Gorana Pandeva, ali u tim se vraća Dijego Milito.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.