Stanković protiv Krasića u derbiju Italije

Izvor: Sportski Žurnal, 03.Okt.2010, 03:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković protiv Krasića u derbiju Italije

Kapiten Srbije, a sve češće i Intera Dejan Stanković tvrdi da je plavo-crna mašina i dalje najjača u Italiji, pa čak i kad svi šrafovi nisu na svom mestu. Kao što je to bio slučaj minulog vikenda kad je šampion u 92. minutu izgubio derbi protiv Rome.
- Realno, trebalo je da dobijemo tu utakmicu. I uveren sam da bi tako i bilo samo da smo prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << zatresli mrežu. Ali, to se nije dogodilo. Eto je promašio neke šanse, ja sam pogodio prečku i Vučinić nas je kaznio. Ali, ko zna zašto je to dobro? Uostalom, da nije bilo tog šoka ne verujem da bismo četiri dana kasnije protiv Verdera odigrali najbolju utakmicu u sezoni i jednu od boljih u poslednje dve-tri godine - počinje Deki priču za Žurnal.
Juventus vam dolazi u trenutku kad mu je forma u usponu, pogotovo blista Krasić. Jeste li bar malo zabrinuti?
- Ni najmanje, veoma dobro znamo da nas čeka teška utakmica, znamo njihove kvalitete, verujte, još bolje znamo njihove mane i uveren sam da će bodovi ostati u Milanu. Ne verujem da baš možemo dve utakmice zaredom u prvenstvu da izgubimo.
Ali na prethodnim utakmicama za Juve nije igrao Krasić?
- Slažem se, ali ne verujem da će oni zbog toga menjati nešto u taktici. Gledao sam ih protiv Mančester Sitija, očekujem sličnu postavku, sa pojačanom odbranom i kontranapadom. Drago mi je zbog Miloša i njegovih dobrih partija, ali mislim da bi oni trebalo da se plaše nas, a ne mi njih.
Kako zaustaviti Krasića?
- Isto onako kao što smo ga zaustavili proletos kad smo protiv CSKA igrali u Ligi šampiona (smeh).
Da li ste se čuli sa Milošem uoči derbija?
- Naravno, i to više puta, pričali smo o svemu, ali o utakmici nismo. Profesionalci smo, svako radi svoj posao. Biće vremena za priču jer odmah posle meča dolazimo u Beograd, čeka nas Estonija, pa Italija....

KRASIĆ: JEDVA ČEKAM DA POČNE
Nije lako ovih dana Milošu Krasiću. Telefon ne prestaje da zvoni, komplimenti stižu sa svih strana, toliko da trener Luiđi Del Neri uoči derbija sa Interom, iako u timu ima jednog Alesandra Del Pjera opušteno kaže: Svi smo mi Krasić!
Iskusni trener hteo je da mladi tim Juventusa gladan uspeha uporedi sa Srbinom, koji ne krije da je jedva čekao da obuče crno-beli dres, ali i da još više želi pobede i trofeje. Inter je prva prava prilika za novo dokazivanje.
- Jedva čekam da počne utakmica protiv Intera. Nemam šta da krijem, zbog takvih mečeva se igra fudbal i bez obzira na to što nas čeka prvak Italije i Evrope puni smo optimizma. Forma nam je u usponu, samopuzdanje na nivou, a kvalitet nikada nije ni nedostajao – jasan je „Nedved iz Srbije“.
Biće to prilika i da se navijači u Srbiji podele, sa jedne strane Deki, a druge Krasa. Stanković kaže da niste ni reč progovorili o meču?
- Eh, baš tako, čuli smo se, dogovorili da se vidimo, da popričamo, ali o utakmici nismo ni reč prozborili. Profesionalci smo i daćemo sve od sebe za svoj tim, a posle zna se, zajedno za Srbiju, prvo Estonija, pa onda u Italiju. Još kad bismo ih pobedili...
Italijanske kolege ne kriju da se vas najviše plaše?
- Najjači smo kao tim, ali ima vremena za njih. Prvo Inter, pa Estonija.
Da se vratimo na Inter. Čekaju Vas dueli sa Kivuom, najverovatnije. Verujemo da će Rumun doživeti „pakao“?
- Nadam se, iskusan je igrač, dugo traje, daću sve od sebe. Ali neće pomoći ništa ako kao tim ne budemo pravi. Kad je tim složan uvek iskoči neki pojedinac.
Proletos u dresu CSKA čuvao Vas je Havijer Zaneti, koji neće da igra večeras?
- Ovo je druga utakmica, drugi tim, nadam se i drugi rezultat.
Za kraj, da li biste potpisali remi?
- Nikad. Poštujemo Inter, ali još više verujemo u sebe – zaključuje Krasić.
ŽELJKO VUČKOVIĆ

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STANKOVIĆ I KRASIĆ U DERBIJU ITALIJE

Izvor: Kurir, 03.Okt.2010

Udariće brat na brata! Mogli su da budu na istim stranama, ali je mlađi odlučio da odbije starijeg kolegu da bi ispunio dečački san o igranju u dresu Juventusa. Miloš Krasić će večeras na San Siru predvoditi ekipu „stare dame“ protiv Intera, aktuelnog šampiona Italije i Evrope, sa Dejanom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.