Srpska čizma u Moskvi - kontra EU

Izvor: B92, 07.Apr.2015, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srpska čizma u Moskvi - kontra EU"

Učešće Vojske Srbije na paradi u Moskvi je u suprotnosti sa izjavama o posvećenosti procesu integracija u EU, rekao je Edvard Kukan.

Predsednik parlamentarne grupe za Srbiju u Evropskom parlamentu je na taj način prokomentarisao odluku predsednika Srbije Tomislava Nikolića o učešću srpskih vojnika na paradi povodom 70. godišnjice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu.

“Vidim odluku predsednika Nikolića o učešću srpskih vojnika na vojnoj paradi u Moskvi u suprotnosti sa izjavama o posvećenosti procesu integracije u EU. U trenutnoj situaciji takva odluka postaje važan politički gest. Predsednik Nikolić trebalo bi da bude svestan da takvi gestovi mogu da imaju uticaj na proces evropskih integracija zemlje”, naveo je Kukan u saopštenju.

Nikolić je saopštio odluku da prihvati poziv ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua o učešću srpskih vojnika na tradicionalnoj Paradi pobede 9. maja u Moskvi.

Nikolić je ranije najavio da će 9. maja biti u Moskvi povodom Parade pobede na Crvenom trgu, iako je Kukan prethodno rekao da predsednik Srbije ne bi trebalo da ide u rusku prestonicu.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odlazak u Moskvu "rizičan" za put Srbije u EU

Izvor: Mondo, 07.Apr.2015

Predsednik parlamentarne grupe za Srbiju u Evropskom parlamentu Edvard Kukan saopštio je da je odluka Tomislava Nikolića o učešću srpskih vojnika na vojnoj paradi u Moskvi u suprotnosti sa izjavama o posvećenosti procesu integracija u EU..Foto: Vojska Srbije/Goran Stanković..“Vidim odluku predsednika...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.