Skupština UN-a nije usvojila rezoluciju Rusije o očuvanju Sporazuma o likvidaciji raketa

Izvor: Vostok.rs, 22.Dec.2018, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština UN-a nije usvojila rezoluciju Rusije o očuvanju Sporazuma o likvidaciji raketa

Generalna skupština Ujedinjenih nacija nije usvojila rezoluciju Rusije o očuvanju Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa. Za rezoluciju su glasale 43 zemlje, protiv je bilo 46 država, a suzdržano 78 članica UN. Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski je uoči glasanja objasnio da je cilj dokumenta koji je predložila Moskva da da mandat Generalnoj skupštini da preporuči potpisnicama Sporazuma da nastave da ga poštuju i da ispunjavaju u punom obimu obaveze koje su na sebe preuzele. Predstavnik SAD je izjavio da će glasati protiv rezolucije, jer ona predstavlja neiskrenost Rusije koja „saopštava da je neophodno da se poštuje Sporazum, a sama ga narušava“.     
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Moskva: Nakon što Sporazum o raketama propadne počeće nova trka u naoružanju

Izvor: Vostok.rs, 22.Dec.2018

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je razočarano odlukom Skupštine Ujedinjenih nacija da ne podrži rezoluciju Rusije o podršci Sporazumu o raketama srednjeg i kratkog dometa, upozorivši da je time nanet udarac međunarodnoj bezbednosti.. „Na ovaj način nanet je novi udarac...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.