Siniša Mali Rusima ponudio Bg metro i Teslu

Izvor: Mondo, 25.Maj.2017, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Mali Rusima ponudio Bg metro i "Teslu"

U glavnom gradu Rusije potpisan je novi sporazum o saradnji Beograda i Moskve do 2020. godine. U čemu bi sve Rusi mogli da pomognu srpskoj prestonici?

Foto: MONDO, Lana Stošić

Sporazum u Moskvi je nastavak sporazuma o saradnji iz 2015, koji važi do ove godine,l a gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao i da postoji veliki broj konkretnih projekata koji se rade ili mogu da se rade sa prijateljima iz Rusije.

Utrostručen izvoz
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Mali je naznačio da je novi sporazum posledica činjenice da je aktuelni sporazum u potpunosti ispunjen, kao i podatak da je u poslednjih pet godina izvoz iz Beograda u Rusiju porastao sa 60 na više od 180 miliona evra.

Paraf na sporazum, u okviru manifestacije "Dani Beograda u Moskvi", stavili su u zgradi Vlade Moskve gradonačelnici ruske i srpske prestonice, Sergej Sobjanin i Siniša Mali.

"RŽD rade obnovu pruga u Srbiji, uključujući i Beograd, a najveći projekat koji nam sledi je izgradnja metroa, 40 kilometara duge mreže, sa dve linije. Ne postoji bolji partner za to nego Rusija", rekao je Mali.

On je dodao da su Rusi zainteresovani i za koncesiju za aerodrom "Nikola Tesla".

"Ponude dobijamo 30. maja, videćemo, možda neka ruska kompanija postane koncesironar beogradskog aerodroma", rekao je Mali.

On je podvukao i da je veliki potencijal izvoz poljoprivbrednih proizvoda u Moskvu.

"To su konkretni projekti na kojima radimo. Bratski su odnosi dve zemlje, a na dva glavna grada je breme odgovornosti da te odnose ojačamo, pogotovo u ekonomiji", rekao je Mali.

Mali je dodao da se još uvek aktuelni sporazum odnosio na veliki broj delatnosti i oblasti, pre svega na privredu, turizam, urbanizam, sport, kulturu, obrazovanje i saobraćaj....

"Nema razloga da menjamo oblasti u kojima sarađujemo i nismo ih promenili, ali moramo da intenziviarmo saradnju koju smo započeli. Ne postoji granica kada je reč o našoj saradnji i sa punim pravom očekujemo realizaciju još više projekata", zaključio je Mali.

Sobjanin je istakao da je Moskva zainteresovana za saradnju sa Beogradom u svim oblastima, navodeći da su u prethodne tri godine, od potpisivanja prvog sporazuma, postignuti veliki rezultati.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.