Izvor: RuskaRec.ru, 25.Maj.2017, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Mi želimo da se razvijamo zajedno sa Moskvom

Učestvovali su gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar gradske vlade Moskve i rukovodilac Kancelarije za spoljnopolitičke i međunarodne veze Sergej Čerjomin, pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević, predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić, potpredsednik Moskovske trgovinsko-industrijske palate Suren Vardanjan i drugi zvaničnici. Učesnici su razmotrili perspektive saradnje Moskve i Beograda u socijalnoj sferi, u oblasti zdravstva, kulture i sporta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << /> Moskva gostuje u Beogradu

Saradnja dveju prestonica počela je 1994. godine, a 1995. su održani prvi Dani Moskve u Beogradu, rekao je u svome izlaganju na forumu S. Čerjomin. „Za Moskvu je saradnja sa Beogradom veoma važna. Savremeni Beograd se veoma intenzivno razvija. Jedan od ciljeva današnje konferencije je razmatranje mogućnosti za zajedničku realizaciju najperspektivnijih projekata“, istakao je ministar.
Ilustracija: press photo
Gradonačelnik Beograda se zahvalio Moskovskoj gradskoj vladi za mogućnost koju je pružila Beogradu da prikaže svoju kulturu i istoriju, da demonstrira ekonomski i investicioni potencijal, kao i za pomoć u organizaciji Dana Beograda u Moskvi. „Naši bratski narodi i zemlje teže da razvijaju i jačaju postojeće odnose. Prošlogodišnji Dani Moskve u Beogradu i ovogodišnji Dani Beograda u Moskvi veliki su korak na putu ka tom cilju“, rekao je on. „Mi želimo da se razvijamo zajedno sa Moskvom i da pokažemo da ona ima verne prijatelje koji je nikada neće izdati“, naglasio je Mali.
Lepi trenuci Moskve u Beogradu: Kako je to bilo?
Po završetku plenarnog zasedanja foruma počeli su sa radom okrugli stolovi po pitanjima trgovinsko-ekonomske saradnje u oblasti turizma uz učešće predstavnika srpskih i moskovskih poslovnih krugova.
Za danas je predviđen susret gradonačelnika Beograda Siniše Malog sa gradonačelnikom Moskve Sergejem Sobjanjinom, tokom kojeg će biti potpisan novi trogodišnji program saradnje glavnih gradova i protokol o razvoju veze između Centralnog administrativnog okruga Moskve i beogradske opštine Savski Venac. Dani Beograda će trajati do 28. maja.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.