Izvor: RuskaRec.ru, 02.Jul.2017, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senator: Kakvu računicu je Ukrajina imala optužujući RF za virus Petya

Igor Morozov je optužbe zapadnih zemalja na račun Rusije za sajber napade okarakterisao kao izmišljene sa ambicijom da tobožnje pretnje koje dolaze iz Moskve predimenzioniraju. Kako je on naglasio, to je korisno za same SAD, zbog uvećanja vojnih budžeta, a dobro je i za američke satelite, pošto se na taj način može povećati novčana podrška tim zemljama, prenosi portal Vzglяd. 
Senator Morozov veruje da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << virus Petya koji je protekle nedelje pogodio brojne zemlje razradila sajber uprava obaveštajne službe Amerike.
Ja stoga mislim da je Ukrajina kao američki satelit postala poligon za testiranje u sektoru osujećenja sistema upravljanja, naglasio je senator.  
Ukrajina ne isključuje potpunu zabranu ulaska u zemlju iz Rusije
Služba bezbednosti Ukrajine saopštila je danas da su u napad virusa Petya koji je pogodio hiljade kompjutera širom sveta navodno uključene specijalne službe Rusije, iako je internet asocijacija Ukrajine ranije odbacila umešanost Moskve u proizvodnju virusa.
U saopštenju SBU navodi se da je cilj sajber napada od 27. juna kojim su pogođene brojne kompanije i banke bila destabilizacija društveno-političke situacije u zemlji i da se želelo da se "unište najvažniji podaci i poremeti rad državnih i privatnih ustanova kako bi se izazvala panika među stanovništvom". 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.