SPREČITI DOK NE BUDE PREKASNO! Moskva upozorila na veliku opasnost koja preti Evropi

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2021, 17:02

SPREČITI DOK NE BUDE PREKASNO! Moskva upozorila na veliku opasnost koja preti Evropi

Rusija će SAD i NATO smatrati odgovornima ukoliko se to desi

Rusija je danas upozorila na opasnost od nove raketne krize u Evropi koja se mora sprečiti pre nego što bude prekasno. Istovremeno je optužila Sjedinjene Drzazve i NATO za širenje vojnih kapaciteta u istočnoj Evropi.

- Nova raketna kriza u Evropi mora da se izbegne pre nego >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što bude prekasno. Pojava raketa malog i srednjeg dometa na ovim prostorima je neprihvatljiva. Ovo je direktan način da se poveća konfrontacija - rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih psolova Sergej Rjabkov rekao je na onlajn brifingu, prenosi TAS S. On je rekao da ne treba kriviti Rusiju za nezdravu situaciju nastalu u odnosima SAD i Rusije.

- Američka administracija nastavlja da vodi otvorenu neprijateljsku politiku, uključujući sankcije, neosnovane optužbe protiv nas i preduzima zabrinjavajuće poteze. Sve to stvara skoro toksičnu atmosferu u rusko-američkim odnosima i sprečava uspostavljanje smirenog i profesionalnog dijaloga - rekao je Rjabkov.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RT: Rusija upozorava na novu „Kubansku raketnu krizu“

Izvor: Vostok.rs, 11.Dec.2021, 11:11

Naglo pogoršavajuće veze između Moskve i Vašingtona mogle bi da vrate svet u napeti sukob između nuklearnih sila koja nije viđena više od pola veka, upozorila je Rusija usred zategnutih odnosa. Zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je novinarima da bi trenutne tenzije mogle...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.