SAD uvele sankcije grupi povezanoj sa ruskom obaveštajnom službom: Uticali na izbore u Moldaviji?

Izvor: B92, 05.Jun.2023, 23:45

SAD uvele sankcije grupi povezanoj sa ruskom obaveštajnom službom: Uticali na izbore u Moldaviji?

SAD su uvele danas sankcije pripadnicima grupe povezane sa ruskom obaveštajnom službom.

Sankcionisani su zbog njihove navodne uloge u naporima Moskve da destabilizuje demokratiju i utiče na izbore u Moldaviji, saopštilo je američko ministarstvo finansija.

U saopštenju se navodi da su sankcije usmerene na sedam osoba, od kojih nekoliko održavaju veze sa ruskim obaveštajnim službama.

Među njima je i vođa grupe Konstantin Prokopjevič Sapožnikov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je organizovao zaveru da destabilizuje Vladu Moldavije početkom 2023. godine, preneo je Rojters.

Zamenik američkog ministra finansija Brajan Nelson rekao je da sankcije, koje su uvedene danas, osvetljavaju, kako je naveo, "ruske stalne tajne napore da se destabilizuju demokratske nacije" radi ostvarivanja interesa Moskve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.