Izvor: Blic, 28.Jun.2016, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Nebezbedna operacija ruskog ratnog broda

Ruski ratni brod je pre 11 dana izvršio "nebezbednu i neprofesionalnu" pomorsku operaciju u blizni dva američka broda, saopštio je danas zvaničnik američkog Ministarstva odbrane, posle tvrdnji Moskve da se američki razarač opasno približio ruskom brodu.

Aggressive driving: US #destroyer #GRAVELY passes close in front of #Russian #frigate https://t.co/WXpNcmyuoA pic.twitter.com/ofKqu48k5D

Neimenovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << američki zvaničnik je rekao da se ruska fregata približila na 288 kilometara od američkog broda "Grejveli", i na pet nautičkih milja od nosača aviona "Hari Truman" u istočnom delu Mediterana, preneo je Rojters.

Rusko Ministarstvo odbrane je prethodno saopštilo da se američki raketni razarač Graveli u Sredozemnom moru opasno približio ruskom ratnom brodu Jaroslav Mudri prekrsivši međunarodne propise za sprečavanje sudara na moru.

Guided missile destroyer The USS Gravely approached the Yaroslav Mudry, a Russian frigate https://t.co/NMxzrz2wPL pic.twitter.com/ASfLbQxOY0

- Dana 17. juna, SAD pomorski raketni razarač Graveli približio se na opasno maloj razdaljini od 60-70 metara ruskom ratnom brodu - piše u saopštenju ministarstva.

Agencija Tas prenosi da je ruski ratni brod plovio u međunarodnim vodama, održavajući konstantan kurs i brzinu i da nije pravio nikakve opasne manevre u odnosu na američki brod.

- Posada SAD razarača prekršila je međunarodne propise za sprecavanje sudara na moru - ukazuje se u saopštenju ministarstva.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ko je koga provocirao: Rusi Amere, ili Ameri Ruse?

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2016, 11:28

Posle tvrdnji Moskve da se američki razarač opasno približio ruskom brodu, oglasio se i zvaničnik Ministarstva odbrane SAD. Prema njegovoj verziji događaja, ruski ratni brod je pre 11 dana izvršio "nebezbednu i neprofesionalnu" pomorsku operaciju u blizni dva američka broda...Neimenovani američki...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.