Ruski vozači više veruju ikonama nego pojasu i jastucima

Izvor: N1 televizija, 11.Jun.2017, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vozači više veruju ikonama nego pojasu i jastucima

Vozači u Rusiji više veruju ikonama nego sigurnosnom pojasu u vozilu, objavio je nemački list "Standard".

Novinar "Standarda" Andre Balin piše da se vozači u Rusiji više "oslanjaju" na ikone Isusa Hrista, Bogorodice, Svetog Nikolaja Čudotvorca, nego na pojas i vazdušne jastuke.

Nemački novonar navodi u tekstu da se sa "jezom prisetio noćnog putovanja taksijem kroz Moskvu, kada je vozač Jermenin jurio po ruskoj prestonici kao da ga neko goni".

Kada >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je Balin pokušao da se veže, vozač je odgovorio "sa prezrivim uzdahom" i pokazao na ikonu koja je visila u automobilu.

Nemački novinar piše da je zbog specifičnog "načina vožnje Rusa" metro "najpouzdanije prevozno sredstvo" u Moskvi.

Prema njegovim rečima, broj automobila po glavi stanovnika u Moskvi nije veći nego u Evropi, ali je mreža puteva suviše mala za grad u kojem živi više od 12 miliona ljudi.

Nemački "Standard" navodi da je prošle godine više od 20.000 ljudi u Rusiji poginulo u saobraćajnim nesrećama, što je šest puta više nego u Nemačkoj.

"Iako je i u metrou gužva, u Moskvi je ipak najsigurnije prevozno sredstvo", zaključio je Balin.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Nemci šokirani: Ruski vozači više veruju ikonama nego sigurnosnom pojasu (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jun.2017, 05:30

Za strance koji dolaze u Rusiju najveći izazov je saobraćaj u Moskvi, piše nemački list "Standard". Specifičan "način vožnje Rusa" zbog kojeg gine na hiljade ljudi, kao i nada da će im "pomoći sveci“ umesto sigurnosnog pojasa, čine metro "najpouzdanijim prevoznim sredstvom“ u glavnom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.