Ruske zimske zabave: Vožnja bicikla, pecanje na ledu i kupanje u ledenoj vodi

Izvor: Vostok.rs, 19.Jan.2017, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruske zimske zabave: Vožnja bicikla, pecanje na ledu i kupanje u ledenoj vodi

Zimi je temperatura u gradovima i selima Rusije izrazito niska. Na Božić je u Moskvi izmereno -29.9 stepeni Celzijusa, što je najniža zabeležena „božićna temperatura“ u poslednjih 120 godina. U okolini ruske prestonice termometri su pokazivali -33.4 stepena. Još hladnije je bilo u zapadnom Sibiru gde se temperatura spuštala i do -45 stepeni. Ali Rusi nikada neće dozvoliti da im velika hladnoća pokvari uživanje u zimi: skijaju se i voze bicikl, pecaju u ledu, čak prave i otvore u zaleđenom jezeru kako bi se okupali u ledenoj vodi. „Ruska reč“ vam predstavlja fotografije snegom pokrivene Rusije koje mogu da podstaknu turiste, ali i meštane, da se provozaju sankama ili odaberu neku drugu zimsku zabavu.
 
         

FOTOGRAFIJA: „KOMSOMOLSKA PRAVDA“ / GLOBAL LOOK PRESS
Prozor prekriven ledom na kome je izgreban natpis „-30“, kolika je bila temperatura izmerena po Celzijusovoj skali. Moskva, 6. januar 2017.


 
     
   


FOTOGRAFIJA: AP
Skijaška trka po zamrznutom ribnjaku pokraj moskovskog Novodevičjeg manastira održana je u utorak 10. januara 2017. godine, kada je otoplilo posle kratkotrajnog intenzivnog zahlađenja. Tog dana ruska prestonica se „zagrejala“ do -9 stepeni.


 
     
   


FOTOGRAFIJA: „KOMSOMOLSKA PRAVDA“ / GLOBAL LOOK PRESS
U Moskvi je 8. januara održana prva biciklistička parada u 2017. godini, uprkos jakom mrazu.


 
     
   


FOTOGRAFIJA: SERGEJ SAVOSTJANOV/TASS
Učesnici druge zimske Moskovske biciklističke parade. Moskva, 8. januar 2017.


 
     
   


FOTOGRAFIJA: SERGEJ KISELjEV/AGENCIJA „MOSKVA“
Polarna lisica jede iz ruke u Moskovskom zoološkom vrtu, 4. januar 2017.


 
     
   


FOTOGRAFIJA: VALERIJ MELjNIKOV/RIA NOVOSTI
Čovek peca u otvoru u ledu na ribnjaku Boljšoj Sadovij u parku Ruskog državnog agrarnog univerziteta MSHA „K. A. Timirjazev“. Moskva, 8. januar 2017.


 
     
   


FOTOGRAFIJA: RUSLAN ŠAMUKOV/RIA NOVOSTI
Mladić snimljen nedaleko od grada Neftejuganska na temperaturi od -62 stepena Celzijusa, 22. decembar 2016.


 
     
   


FOTOGRAFIJA: STOJAN VASEV/TASS
Ledeni dan, pogled na hotel „Ukrajina“ sa Krasnopresnjenskog keja. Moskva, 9. januar 2017.


 
     
   


FOTOGRAFIJA: „ROJTERS“
U Krasnojarsku, pred božićne i novogodišnje praznike, kada je temperatura vazduha bila oko -34 stepena Celzijusa, u ledenom Jeniseju okupala se članica amaterskog zimskog plivačkog kluba „Kriofil“, 24. decembar 2016.


 
     
   


FOTOGRAFIJA: VALERIJ MELjNIKOV/RIA NOVOSTI
Skijaš pored ribnjaka Boljšoj Sadovij u parku Ruskog državnog agrarnog univerziteta MSHA „K. A. Timirjazev“. Moskva, 8. januar 2017.


 
     
   


FOTOGRAFIJA: RUSLAN ŠAMUKOV/RIA NOVOSTI
Automobili u okolini Neftejuganska u zapadnom Sibiru. Temperatura se toga dana spustila na -62 stepena Celzijusa, 22. decembar 2016.

Autor: Anastasija Karagodina,
Ruska reč

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.