Ruska televizija propratila proširenje obrazovne saradnje Moskve i Kragujevca

Izvor: Kragujevac.rs, 18.Dec.2017, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska televizija propratila proširenje obrazovne saradnje Moskve i Kragujevca

Iz jednonedeljne studijske posete Moskvi, juče se u Kragujevac vratila delegacija učenika i prosvetnih radnika kragujevačke OŠ “Sveti Sava“ i Centra za mlade “Škola mira“ koju je predvodio član Gradskog veća za obrazovanje, prof.dr Nedeljko Manojlović.

Ova delegacija je bila u poseti Obrazovnom centru br. 1279, sa kojim, od skoro postoji saradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << u oblasti obrazovanja. Naši učenici bili su uključeni u nastavni proces i pohađali nastavu u moskovskim školama. Ova poseta  je iskorišćena da se u saradnju uključi i veliki obrazovni kompleks br. 1862, jedna od najuglednih obrazovnih institucija ruske prestonice koju pohadja oko 4000 učenika, a čiji je direktor Vladimir Ilič Uljanov. Ovom prilikom je potpisan i zvanični protokol o obrazovnoj saradnji koja ce početi sa realizacijom 2018. godine.

Potpisivanju protokola o saradnji obrazovnih ustanova Moskve i grada Kragujevca, veliku pažnju je posvetila ruska državna televizija, kao i moskovski obrazovni kanal koji se isključivo bavi obrazovanjem u okviru velikog državnog projekta pod nazivom “Moskva-grad obrazovanja“.

Članovi delegacije iz Kragujevca, prof.dr Nedeljko Manojlović, član Gradskog veća za obrazovanje i direktor Centra za mlade “Škola mira“, prof. Petar Stefanović dali su intervjue ovoj poznatoj ruskoj televiziji koja je u nekoliko navrata obavestila svoje gledaoce o boravku učenika i prosvetnih radnika iz Kragujevca.

Tokom posete Moskvi, prof.dr Nedeljko Manojlović se sastao sa predstavnicima moskovskog univerziteta i tom prilikom je bilo reči o mogućnostima univerzitetske saradnje dva grada.

Na fotografijama su detalji sa potpisivanja protokola o saradnji, kao i fotografije sa gostovanja na ruskoj televiziji koja je pratila posetu Kragujevčana Pedagoško-naučnom centru “Tehnosfera“.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Potpisivan protokol o saradnji obrazovnih ustanova Moskve i Kragujevca

Izvor: Vostok.rs, 18.Dec.2017

Iz jednonedeljne studijske posete Moskvi, juče se u Kragujevac vratila delegacija učenika i prosvetnih radnika kragujevačke OŠ “Sveti Sava“ i Centra za mlade “Škola mira“ koju je predvodio član Gradskog veća za obrazovanje, prof.dr Nedeljko Manojlović.. . Ova delegacija je bila u...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.