Ruska internet kompanija u pohodu na SAD

Izvor: B92, 21.Nov.2013, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska internet kompanija u pohodu na SAD

Najveća ruska internet kompanija Mail.ru ušla je na američko tržište sa servisom elektronske pošte, instant porukama i aplikacijama za igrice za mobilne telefone.

Kompanija je juče otvorila filijalu My.Com u Silicijumskoj dolini u Kaliforniji i najavila je da će lansirati aplikacije za smart telefone ili tablet računare koji su kompatibilni sa softverom Applea i ili Androida.

"Iako imamo kancelarije u Silicijumskoj dolini, većina nas radi u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Moskvi za grupu Mail.ru, najveću kompaniju na ruskom jeziku preko interneta", navela je firma na svom blogu.

Oni su napisali da imaju više od 100 miliona korisnika u svetu koji svakog meseca koriste njihove servise i da imaju ogromno iskustvo u oblasti komunikacije i igara.

Aplikacije "myMail" za elektronsku poštu i "myChat" za instant poruke pokrenute su juče, uz softver "myGames" za mobilne telefone. Ovi programi imaju brojne konkurente na tržištu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.