Ruska blokada Vranca

Izvor: Večernje novosti, 03.Nov.2018, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska blokada "Vranca"

“Plantaže” zahtevaju od Moskve ukidanje zabrane uvoza vina. Crna Gora veruje da je saradnja stala zbog sankcija EU PODGORIČKE “Plantaže” zvanično su predale zahtev ruskoj službi za kontrolno-inspekcijske poslove u oblasti trgovine i zaštite prava potrošača Raspotrebnadzor za ukidanje privremene zabrane uvoza vina na prostor Rusije, saopšteno je iz ove kompanije. Milan Milutinović, direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << izvoza “Plantaža”, izjavio je da su ruski sudovi u aprilu i maju odbili žalbu crnogorske kompanije. Iz ove kompanije su pozvali predstavnike Raspotrebnadzora da njihovi sturčnjaci posete proizvodne kapacitete “Plantaža” u Podgorici, kako bi se neposredno uverili u kvalitet proizvoda. Pročitajte još - Đukanović: Sa Moskvom ali na svom putu - Ističemo da nadležni Raspotrebnadzor ima zakonsku obavezu da na zahtev odgovori u roku od 30 radnih dana od dana njegovog dostavljanja - ističe Milutinović, podsećajući da su povodom sprovedene kontrole ispravnosti vina “Plantaža” pred naležnim organima u Moskvi pokrenuta tri sudsko-administrativna postupka. Odluka o privremenoj zabrani uvoza naših proizvoda na teritoriji Ruske Federacije doneta 26. aprila prošle godine, a odluka nam je dostavljena tek krajem januara ove, pa su naši advokati tek od tog momenta bili u prilici da ulože žalbu. “Plantaže” su krajem februara prošle godine dobile obaveštenje od Rospotrebnadzora da njihova vina, odnosno serije određenih vrsta vina, koja su uzorkovali, na osnovu anonimno dostavljene prijave, imaju povišen nivo (veći od dozvoljenog) pesticida metlaksila i čestica plastike i da je zbog toga, kako su naveli, takvo vino štetno i neispravno, te da će morati da se povuče sa ruskog tržišta. Pročitajte još - "Vranac" je proslavio Crnu Goru Uprkos ovim podacima, u Crnoj Gori veruju da je zabrana uvoza posledica, odnosno odgovor Moskve, na sankcije Podgorice. premijer Duško Marković ocenio je da iza svega stoji politika. BREND RUSKO tržište je jedno od najznačajnijih za izvoz vina podgoričke kompanije. “Plantaže” svoje proizvode izvoze u 42 zemlje širom sveta. Reč je o crnogorskom brendu koji godinama obara rekorde u proizvodnji i kvalitetu vina, kiteći se brojnim domaćim i međunarodnim odličjima.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

“Plantaže” zahtjevaju od Moskve da ukine zabranu

Izvor: Capital.ba, 03.Nov.2018

PODGORICA, Podgoričke Plantaže zvanično su predale zahtjev ruskoj službi za kontrolno-inspekcijske poslove u oblasti trgovine i zaštite prava potrošača Raspotrebnadzor za ukidanje privremene zabrane uvoza vina na prostor Rusije, saopšteno je iz ove kompanije. Prema riječima direktora izvoza...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.