Ruska banka tužila američku

Izvor: B92, 21.Nov.2023, 21:03

Ruska banka tužila američku

Ruska poljoprivredna banka podnela je pred sudom u Moskvi tužbu protiv američke investicijske banke JP Morgan, pokazali su sudski spisi.

Dokument ne sadrži informacije o osnovi tužbe, a zajmodavci nisu odgovorili na upit Rojtersa da komentarišu informaciju. Tužba je podnesena sudu 20. novembra i čeka sudski postupak.

Ruska poljoprivredna banka, glavni finansijski posrednik u izvozu ruske hrane i đubriva, uvrštena je na popis sankcioniranih kompanija u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zapadnim zemljama i isključena je iz međunarodnog sistema SWIFT.

U julu se Rusija povukla iz sporazuma o sigurnom transportu ukrajinskih žitarica preko Crnog mora uz obrazloženje da nije ispoštovan dogovor o stvaranju uslova za izvoz ruskih žitarica i đubriva.

Ujedinjene nacije pokušale su da spasu sporazum aranžmanom sa JP Morganom o uspostavljanju posebnog platnog kanala s Ruskom poljoprivrednom bankom, ali on je u avgustu propao, prenosi Indeks.

Ruska podružnica JP Morgana zauzima istovremeno prvo mesto na lestvici stranih investicijskih banaka u Rusiji po vrednosti imovine, od 203 milijarde rubalja (2.3 milijarde dolara), citira novinska agencija TASS izveštaj lista Komersant.

To znači da je povećala aktivu od marta prošle godine za 48 posto, prema ruskim računovodstvenim standardima, piše Komersant, dodajući da su druge inostrane investicijske banke uglavnom smanjile aktivu u Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruska poljoprivredna banka tuži američki JP Morgan!

Izvor: Blic, 22.Nov.2023, 10:14

Ruska poljoprivredna banka podnela je pred sudom u Moskvi tužbu protiv američke investicijske banke JP Morgan, pokazali su danas objavljeni sudski spisi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.