Rusija uspešno testirala sopstveni internet

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 24.Dec.2019, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija uspešno testirala sopstveni internet

Provera koja je trajala nekoliko dana na specijalno dizajniranim mrežama sprovedena je u skladu sa zakonom o „suverenom internetu“ koji je usvojen u novembru, kao odgovor na ono što Rusija naziva „agresivnom prirodom“ američke bezbednosne strategije u domenu interneta, prenosi Rojters.

Prema tom zakonu, državne institucije i bezbednosne službe, kao i svi operateri za komunikacije, poruke i elektronsku poštu, moraju da učestvuju u testiranju koje ne utiče na regularne korisnike >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << interneta.

Naš cilj je bio da obezbedimo neprekidnu internet uslugu na ruskoj teritoriji pod bilo kojim okolnostima”, objasnio je Sokolov.

Ministarstvo komunikacija uputiće predsedniku Rusije Vladimiru Putinu izveštaj o rezultatima testiranja.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Internet i Rusija: Uspešno testiranje Runeta, Putin čeka detaljne rezultate

Izvor: Danas, 24.Dec.2019

ReutersKontrola mreže jedan je od načina na koji vlada može da nadgleda građane Rusija je uspešno testirala Runet, sopstvenu verziju interneta koji predstavlja alternativu globalnoj mreži, saopštila je vlada. Detalji testiranja nisu objavljeni, ali Ministarstvo za komunikacije tvrdi da obični...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.