Rusija uspešno testirala sopstveni internet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Dec.2019, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija uspešno testirala sopstveni internet

Rusija je danas završila seriju testova u okviru provere da li internet usluga te zemlje može da funkcioniše ako se isključi sa svetske mreže, a testiranje je pokazalo da su državne agencije i operateri spremni da efikasno odgovore na pretnje i obezbede da internet i komunikacije efikasno funkcionišu, saopštio je zamenik ministra komunikacija Aleksej Sokolov.

Provera koja je trajala nekoliko dana na specijalno dizajniranim mrežama sprovedena je u skladu sa zakonom o "suverenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << internetu" koji je usvojen u novembru, kao odgovor na ono što Rusija naziva "agresivnom prirodom" američke bezbednosne strategije u domenu interneta, prenosi Rojters.

Prema tom zakonu, državne institucije i bezbednosne službe, kao i svi operateri za komunikacije, poruke i elektronsku poštu, moraju da učestvuju u testiranju koje ne utiče na regularne korisnike interneta.

"Naš cilj je bio da obezbedimo neprekidnu internet uslugu na ruskoj teritoriji pod bilo kojim okolnostima", objasnio je Sokolov.

Ministarstvo komunikacija uputiće predsedniku Rusije Vladimiru Putinu izveštaj o rezultatima testiranja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRVI KORAK KA ISKLJUČENJU SA SVETSKIH MREŽA Rusija uspešno testirala sopstveni internet

Izvor: Blic, 23.Dec.2019

Rusija je danas završila seriju testova u okviru provere da li internet usluga te zemlje može da funkcioniše ako se isključi sa svetske mreže, a testiranje je pokazalo da su državne agencije i operateri spremni da efikasno odgovore na pretnje i obezbede da internet i komunikacije efikasno funkcionišu,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.