Rusija trpi ogromne gubitke

Izvor: VOA, 24.Nov.2014, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija trpi ogromne gubitke

Rusija će izgubiti više od 100 milijardi dolara godišnje zbog pada cene nafte i zapadnih ekonomskih sankcija, izjavio je ruski ministar finansija.

Rusija bi mogla da registruje gubitke od 40 milijardi dolaza zbog sankcija i do 100 milijardi dolara zbog pada cene nafte, koja je dosada smanjena za 30 odsto, izjavio je ruski ministar finansija Anton Siluanov na ekonomskom forumu u Moskvi.

SAD i Evropska unija >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << zavele su nekoliko rundi sankcija Rusiji, zbog uloge  Moskve u konfliktu u Ukrajini. Rusija poriče da je umešana u sukob u istočnoj Ukrajini u kojoj se proruske snage bore protiv vladinih snaga, uprkos primirju potpisanom početkom septembra.

Ruski mediji prenose da je zbog pada cene nafte u protekla tri meseca, rublja pala za 23 odsto u odnosu na američki dolar.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.