Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2016, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija demantovala da je zamalo izbjegnut sudar Tu-134 i suhojeva

MOSKVA - Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je navode pojedinih medija da je došlo do opasnog približavanja ruskog aviona Tu-134, koji inače prevozi visoke funkcionere, a među njima i ruskog predsJednika Vladimira Putina, sa suhojima Su-27.

Kako navodi Ministarstvo, letovi lovaca su se odvijali strogo po planu i po unaprIJed usaglašenoj trasi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i samim tim ni do kakvih opasnih približavanja avionu Tu-134 nije došlo.

Ranije je ruski portal "Lajf njuz" saopštio da su dispečeri sa moskovskog aerodroma "Vnukovo" spriječili veliku tragediju jer su na vrijeme obavijestili komandu leta ruskog aviona Tu-134 da promijeni visinu leta kako ne bi došlo do sudara sa "suhojima" Su-27.

Kako je naveo portal, Tu-134 je poletio s aerodroma "Vnukovo", u kojem su bili samo članovi posade, i poslije nekoliko minuta bili su iznad sela Počinok. Istovremeno, dva Su-27 su velikom brzinom poletjela iz baze "Hatilovo u blizini, krećući se ka avionu.

(NN/sputniknews.com)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.