RT: Ukrajina može dobiti ovaj rat, kaže Stoltenberg

Izvor: Vostok.rs, 15.Maj.2022, 19:31

RT: Ukrajina može dobiti ovaj rat, kaže Stoltenberg

Ukrajina može da ostvari pobedu u borbi protiv ruskih snaga, jer se situacija na bojnom polju ne razvija prema planovima Moskve, izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg. Obraćajući se novinarima nakon neformalnih sastanaka ministara spoljnih poslova vojnog bloka, Stoltenberg je otkrio da su glavne teme razgovora bile „snažna podrška Ukrajini, dalje jačanje odvraćanja i odbrane NATO-a i dugoročne implikacije rata”, uključujući i budući stav alijanse prema Rusiji.   (function() { VK.Widgets.Post(\"vk_post_-181214296_13164\", -181214296, 13164, \'g3J0j5Jiv0N3-HEew8drF_S9CahU\'); }()); „Ruski rat u Ukrajini ne ide onako kako je Moskva planirala. Nisu uspeli da zauzmu Kijev. Oni se povlače iz okoline Harkova, njihova velika ofanziva u Donbasu je zastala. Rusija ne ostvaruje svoje strateške ciljeve“, rekao je Stoltenberg. On je dodao da, suprotno navodnim željama ruskog predsednika Vladimira Putina, Ukrajina nastavlja borbu, te da je „NATO jači nego ikad” i da su SAD i Evropa „čvrsto ujedinjene”. „Ukrajina može dobiti ovaj rat. Ukrajinci hrabro brane svoju domovinu“, rekao je generalni sekretar alijanse, dodajući da snabdevanje oružjem i druga podrška njenih saveznika „pravi stvarnu razliku na bojnom polju“. Stoga, tvrdi Stoltenberg, vojni blok treba da nastavi da podržava Ukrajinu. Generalni sekretar je otkrio da će na junskom samitu NATO-a u Madridu saveznici doneti „važne odluke“, uključujući i one koje imaju za cilj jačanje odvraćanja i odbrane alijanse.   (function() { VK.Widgets.Post(\"vk_post_-181214296_13161\", -181214296, 13161, \'5m93GKxsxz4XxzAxhs_3U9Y_b5E-\'); }()); U međuvremenu, Rusija insistira da ispunjava sve svoje ciljeve u Ukrajini i da neće skrenuti sa svog cilja. Tokom televizijskog prenosa u subotu, ruski ambasador u SAD-u rekao je da nema odustajanja. „Nikada nećemo odustati, nećemo odstupiti“, rekao je on. Ranije ovog meseca, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da se ruska „vojna operacija“ u Ukrajini odvija „prema planu“. Izvor: RT Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

NISU OSTVARILI TRI KLJUČNA CILJA Stoltenberg: Rat za Rusiju ne IDE PO PLANU, moguća POBEDA UKRAJINE

Izvor: Blic, 15.Maj.2022

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da ruski rat u Ukrajini ne ide po planu i da bi Ukrajina mogla da pobedi u sukobu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.