RADIKALNI RUSKI GENERAL: Moskva da usvoji doktrinu preventivnog nuklearnog udara na neprijatelja

Izvor: Kurir, 04.Sep.2014, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADIKALNI RUSKI GENERAL: Moskva da usvoji doktrinu preventivnog nuklearnog udara na neprijatelja

Visoki ruski oficir pozvao na hitnu reakciju povodom predloga NATOda oformi posebnu jedinicu za brzo delovanje

Ruski general, čije ime strani mediji ne navode, pozvao je vlasti u Moskvi da Rusija promeni vojnu doktrinu tako što će uvesti kategoriju preventivnog nuklearnog udara na članice NATO, piše The Moscow Times!

Prema njegovim rečima Kremlj bi morao da SAD i NATO jasno definiše kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << neprijatelja broj jedan.

Podsetimo, Rusija je u utorak objavila da hitno kreće u izmene svoje vojne doktrine kako bi reagovala na pojačanu prisutnost NATO na istoku Europe, javio je BBC pozivajući se na izjave visokopozicioniranog savetnika u Kremlju Mihaila Popova.

NATO je u ponedeljak objavio da planira da oformi posebnu jedinicu za brzo delovanje, koja bi za 48 sati od naredbe bila u stanju da sa svojih 4.000 članova dođe i pomogne u odbrani države članice koja bi se našla u opasnosti zbog moguće ruske agresije.

Danas su strani mediji preneli delove razgovora ruskog predsednika Vladimira Putina i nekadašnjeg premijera Italije Silvija Berluskonija, gde mu je kako navode Putin rekao da NATO ne može da ga zaustavi u svojim carskim ambicijama, prenose strani mediji.

Ta vest se pojavila kao odgovor na upozorenje NATO saveza u kome se kaže da se oko 3.000 ruskih vojnika zajedno sa nekoliko stotina tenkova nalazi u Ukrajini.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.