Izvor: Vostok.rs, 27.Jan.2020, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puškov: Ako neko treba da plati, onda je to Poljska, za oslobađanje od Hitlera, što je nas koštalo 600.000 života

Varšava treba da plati Moskvi odštetu za oslobađanje od Hitlera, što je Rusiju koštalo 600.000 života, izjavio je senator Aleksej Puškov, reagujući na izjavu poljskog političara Jaroslava Kačinjskog da Moskva treba da plati Varšavi ratnu odštetu. „Kačinski ne razume šta priča. Kakva odšteta i za kakvu štetu ?! Ako neko treba da plati, onda to treba Poljska našoj zemlji - za oslobađanje od Hitlera, što nas je koštalo 600.000 života. I za obnovu poljske privrede, koju su Nemci uništili. Poljska je nama dužna nenadoknadiv dug“, saopštio je Puškov.
 
Kačinьskiй ne ponimaet, čto govorit. Kakie kompensacii i za kakoй uщerb?! Esli kto i dolžen platitь, tak эto Polьša našeй strane - za osvoboždenie ot Gitlera, stoivšee nam 600 000 žizneй. I za vosstanovlenie эkonomiki Polьši, razrušennoй nemcami. Polьša u nas v neoplatnom dolgu.
— Alekseй Puškov (@Alexey_Pushkov) January 25, 2020  
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RUSIJA BRUTALNO ODGOVORILA POLJSKOJ: ''Zahvaljujući nama vi danas postojite kao država''

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2020

Brutalan odgovor Rusije...Rusija je platila životima 600.000 crvenoarmejaca za oslobađanje Poljske, ta država postoji zahvaljujući podvigu palih, saopštila je Ambasada Rusije u Nemačkoj, komentarišući izjavu poljskog političara Jaroslava Kačinjskog, koji je tražio od Rusije ratnu odštetu...- Želeo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.