Prvo da Bolton ode u Moskvu, a Putin i Tramp...

Izvor: B92, 23.Jun.2018, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prvo da Bolton ode u Moskvu, a Putin i Tramp..."

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da očekuje da predsednici SAD i Rusije Donald Tramp i Vladimir Putin sastanu "u ne tako dalekoj budućnosti".

On je naveo da očekuje da se to desi nakon planirane posete Moskvi savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona.

Pompeo je, u intervjuu za MSNBC, rekao da Bolton planira da u Moskvu putuje u nedelju ili ponedeljak. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Mislim da će se verovatno predsednik Tramp sastati sa svojim kolegom u ne tako dalekoj budućnosti, nakon tog (Boltonovog) sastanka", rekao je Pompeo.

Upitan da li će Tramp posetiti Moskvu na leto, Pompeo je rekao da ne zna predsednikov raspored.

Ruski mediji su preneli u utorak da nema planova za takav susret pre samita NATO-a u Briselu, koji se održava 11. i 12. jula, a kome će Tramp prisustvovati.

Pompeo je rekao da SAD, u konverzaciji sa Rusijom, "pokušavaju da nađu područja gde im se interesi preklapaju, ali i da štite američke interese gde toga nema".

On je dodao da je šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu izrazio zabrinutost zbog ruskog mešanja u američke izbore i zbog njenog ponašanja u Siriji i Ukrajini, ali je dodao:

"Na područjima gde možemo naći zajednički interes, svakako da ćemo to i učiniti".

Tramp i Putin su se dosad dvaput sastali na marginama globalnih samita, i razgovarali su barem osam puta telefonom, navodi Rojters.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.