Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jun.2018, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: Moguć skori susret Trampa i Putina

Predsednik SAD Donald Tramp će se verovatno sresti s ruskim kolegom Vladimirom Putinom "u veoma bliskoj budućnosti", izjavio je šef američke diplomatije Majk Pompeo u intervjuu za MSNBC.

I Tramp je u četvrtak naveo mogućnost novog susreta s Putinom u julu. Pompeo je u jučerašnjem intervjuu rekao da će detalji mogućeg samita biti razmatrani prilikom posete Moskvi Trampovog savetnika za nacionalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bezbednost Džona Boltona.

"Znam da ambasador Bolton treba da putuje u Moskvu u nedelju ili ponedeljak. Sastaće se sa svojim kolegom i mislim da je verovatno da će se predsednik Tramp sa svojim kolegom sresti uskoro nakon tog sastanka", rekao je američki državni sekretar.

Tramp će 11. i 12. jula učestvovati na samitu NATO-a u Briselu, a 13. jula će posetiti Veliku Britaniju, gde će razgovarati s premijerkom Terezom Mej i kraljicom Elizabetom Drugom.

Putin je početkom juna rekao da je spreman da se sastane s Trampom, i rekao da je dosta zemalja, među kojima i Austrija, voljno da bude domaćin sastanka.

Odnosi SAD i Rusije su zatrovani optužbama za saradnju predsedničke kampanje Donalda Trampa s Rusijom i aferom trovanja nekadašnjeg špijuna u Velikoj Britaniji, kao i istupanje SAD iz nuklearnog sporazuma s Iranom.

Tramp i Putin su se prethodni put sreli u Vijetnamu, u novembru 2017.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Moskva

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pompeo: Tramp i Putin će se verovatno uskoro sresti

Izvor: N1 televizija, 23.Jun.2018

Predsednik SAD Donald Tramp će se verovatno sresti s ruskim kolegom Vladimirom Putinom "u veoma bliskoj budućnosti", izjavio je šef američke diplomatije Majk Pompeo u intervjuu za MSNBC...I Tramp je u četvrtak naveo mogućnost novog susreta s Putinom u julu...Pompeo je u jučerašnjem intervjuu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.