Pritvor američkom novinaru Gerškoviću u Rusiji produžen dva meseca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Nov.2023, 09:27

Pritvor američkom novinaru Gerškoviću u Rusiji produžen dva meseca

Sud u Moskvi saopštio je u utorak da je do januara produžio pritvor američkom novinari Evanu Gerškoviču (Gershkovich), koji je uhapšen u Rusiji krajem marta pod optužbom za špijuniranje. Okružni sud Lefortovo je naveo da je Gerškoviču, koji je negirao optužbe, "period pritvora" produžen za još dva meseca do 30. januara. Gerškoviča, reportera lista Volstrit džurnal (The Wall Street Journal), privela je Federalna služba bezbednosti (FSB) 29. marta u gradu Jekaterinburgu na Uralu...
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskovski sud produžio pritvor Gerškoviču za dva meseca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2023

Okružni sud Lefortovo u Moskvi produžio je pritvor reporteru Volstrit džurnala Evanu Gerškovicu za dva meseca - do 30. januara 2024. godine, saopšteno je danas iz suda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

„Amerikanac koji voli Rusiju“: Ko je novinar Evan Gerškovič, kome je sud u Moskvi produžio pritvor?

Izvor: Danas, 28.Nov.2023

Sud u Moskvi saopštio danas je doneo odluku da se do kraja januara produži pritvor američkom novinari Evanu Gerškoviču, koji je uhapšen u Rusiji krajem marta pod optužbom za špijuniranje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.