Pritisak SAD na Rusiju i Kinu „besmislen“ — Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 23.Nov.2023, 23:50

Pritisak SAD na Rusiju i Kinu „besmislen“ — Kremlj

 
Rusija i Kina čvrsto stoje na svojim pozicijama, a pritisak SAD na te zemlje je besmislen, izjavio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Što se tiče pritiska Amerikanaca, vreme je više puta pokazalo da je apsolutno besmislen – mi čvrsto stojimo na svojim pozicijama, na svom putu“, izjavio je portparol Kremlja, ukazujući na bliskost pozicija Moskve i Pekinga. Odvojeno, Peskov je podsetio na reči ruskog predsednika Vladimira Putina da Rusija nikada nije odbila da pregovara sa Ukrajinom, „ne treba je pritiskati”. „Drugi su odbili. A ako govorimo o pritisku, na njih treba vršiti pritisak“, izjavio je portparol. Peskov je istakao da „sigurno postoje određene nijanse u stavu Kine o Ukrajini“. „Mi ih poznajemo, naši kineski prijatelji nam o njima otvoreno govore. Ali sa Kinom nas spaja apsolutna ideološka sličnost u našim pogledima na globalne poslove, u stavovima o neprihvatljivosti diktata u globalnim poslovima, o nedopustivosti nepoštovanja svakog drugog. I ovde govorimo sa zajedničkih pozicija i to je garancija da u strateškom smislu delujemo u skladu sa Kinom“, zaključio je Peskov.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

„Srbima nije lako“: Oglasio se portparol Kremlja o nameri Beograda da unapredi odnose sa NATO

Izvor: Danas, 24.Nov.2023, 12:36

Sekretar za štampu predsednika Rusije Dmitrij Peskov danas je na brifingu sa novinarima komentarisao reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića o nameri Beograda da unapredi odnose sa NATO. Kako je naveo Peskov "Srbima sada nije lako", dodajući da Rusija i Srbija zadržavaju posebne odnose, prenosi...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.