Preminuo ruski naučnik uhapšen zbog državne izdaje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2022, 13:19

Preminuo ruski naučnik uhapšen zbog državne izdaje

Preminuo je Dmitrij Kolker, ruski naučnik koji je prošle nedelje uhapšen u Sibiru pod sumnjom da je počinio državnu izdaju i bio je prebačen u Moskvu uprkos tome što boluje od uznapredovalog raka pankreasa, izjavio je danas njegov advokat Aleksandar Fedulov.

Dmitrij Kolker odveden je u moskovski zatvor Lefortovo i juče je preminuo, rekao je Fedulov za Rojters.

Kolkerova porodica je navela da su ga pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << FSB prošle nedelje odveli iz bolnice u sibirskom gradu Novosibirsku, gde su ga hranili preko sonde, i stavili su ga na let za Moskvu.

Kolker je bio doktor fizike i matematike.

Porodica je saopštila da je bio optužen za navodnu saradnju sa bezbednosnim službama u Kini, gde je ranije držao predavanja.

Oni su protestovali, ističući da je naučnik nevin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ruski naučnik optužen za izdaju umro dva dana posle hapšenja

Izvor: B92, 03.Jul.2022

Ruski naučnik uhapšen prošle nedelje u Sibiru pod sumnjom za izdaju i prebačen u Moskvu, koji je bolovao od uznapredovalog raka gušterače, preminuo je...To je objavio njegov advokat...Naučnik Dmitrij Kolker odveden je u moskovski zatvor Lefortovo, naveo je advokat Aleksander Fedulov..."Juče je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.