Posle Tivta, Aeroflot otkazao i letove ka Zagrebu, Podgorica tvrdi da Rusi stižu preko Istanbula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2020, 09:10

Posle Tivta, Aeroflot otkazao i letove ka Zagrebu, Podgorica tvrdi da Rusi stižu preko Istanbula

Ruska aviokompanija Aeroflot saopštila je danas da do kraja godine neće obnoviti letove iz Moskve ka Zagrebu zbog epidemije korona virusa.

Pre dva dana Aeroflot je saopštio da obustavlja sve letove ka Tivtu i Crnoj Gori do kraja godine.

Linija Moskva - Zagreb obustavljena je nakon izbijanja epidemije, a prema najavama iz ruske kompanije u planu je veliko restrukturiranje nakon krize, prenosi portal >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Index .

Obnavljanje letova, dodaje se, može se očekivati tek u aprilu naredne godine.

Aeroflot je čak najavio pokretanje svoje sezonske linije Moskva - Split u avgustu ove godine, aviokarte su već bile i u prodaji, ali s obzirom na regulacije na državnim granicama bilo je očekivano otkazivanje letova.

Treća linija Aeroflota u Hrvatskoj, prema Dubrovniku, povučena je iz prodaje još u martu, tako da Hrvatska ove godine neće imati direktnu vezu s glavnim gradom Rusije.

Radulović: Nije tačna informacija da je ruska avio kompanija Aeroflot otkazala letove za Crnu Goru

Dolazak ruskih turista se tek očekuje, jedan broj je već došao avionskim linijama preko Istanbula, a interesovanje za Crnu Goru raste, izjavio je direktor Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović.

On za list Pobjeda tvrdi da nije tačna informacija da je ruska avio kompanija Aeroflot otkazala letove i da će oni koji to govore biti razočarani, prenosi RTCG.

"Generalno su počeli da dolaze, ima ih i u hotelu Splendid i u celoj Crnoj Gori, ali je teško sada napraviti procenu o kojem se broju radi", rekao je on i izrazio nadu da će dolaziti i tokom zime.

"Ako dođe do porasta obolevanja, otići će i Rusi i svi ostali", rekao je Radulović.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.