Policija u Moskvi razbila protestni kamp, privela 23 osobe

Izvor: Blic, 16.Maj.2012, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija u Moskvi razbila protestni kamp, privela 23 osobe

Moskovska policija privela je rano jutros 23 osobe i rasturila protestni kamp u centru prestonice, koji je ustanovljen pre osam dana, nakon inauguracije predsednika Vladimira Putina.

Lokalni moskovski sud juče je naredio vlastima da danas do podneva rasture skup zbog buke i drugih pritužbi stanovnika, a policija je akciju sprovela oko pet sati ujutro po lokalnom vremenu.

Policija je saopštila da demonstranti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uglavnom nisu pružali otpor i da će pojedine osobe koje su privedene biti puštene pošto im se izda upozorenje, dok će ostali biti zavedeni u dosije i možda kažnjeni.

"Sve se dogodilo u skladu sa zakonom", kazao je zamenik načelnika policije Jurij Zdorenko.

Kako javlja agencija Frans pres, pojedini aktivisti odmah su se premestili na drugi trg u zapadnom delu centra prestonice.

Protestni kamp u ruskoj prestonici okupljao je više hiljada ljudi u popodnevnim satima, ali je samo nekoliko desetina aktivista ostajalo na trgu tokom noći.

Skup u Moskvi nazvan je "Okupirajmo Abaj", po uzoru na slične proteste na Zapadu i po velikoj statui kazaškog pesnika iz 19. veka Abaja Kunanbajeva, koja se nalazi u centralnom moskovskom bulevaru.

Povezane vesti: U Moskvi uhapšeno 55 demonstranta Uhapšeno oko 60 aktivista u Moskvi U Moskvi uhapšeno više od 100 opozicionara Uhapšeno 15 opozicionara u Moskvi Uhapšeno oko 60 demonstranata u Moskvi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.