Peskov: Članak o mogućem zauzimanju Poljske je pseudoanaliza ludaka

Izvor: Vostok.rs, 27.Jul.2016, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Članak o mogućem zauzimanju Poljske je pseudoanaliza ludaka

Članak o mogućem zauzimanju Poljske od strane Rusije za Kremlj predstavlja pseudoanalizu ludaka, izjavio je pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

Ranije je jedan broj medija saopštio da eksperti analitičkog centra „Atlantski savet“ smatraju da bi Rusija mogla da zauzme Poljsku za jedan dan.

Američki vojni eksperti smatraju, između ostalog, da bi Rusija mogla da zauzme Baltik za 60 sati, i pored toga što su u Moskvi više puta naglašavali da Rusija nikad neće napasti neku zemlju NATO-a.

Prema rečima šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, „u NATO-u to odlično znaju, ali samo koriste povod kako bi što više vojne tehnike i bataljona rasporedili u Istočnoj Evropi kao garanciju da će SAD, kao i pre, pratiti sve što se dešava u tom kraju“.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.