Pentagon: Rusi su tačno znali koga bombarduju

Izvor: RTS, 17.Sep.2017, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon: Rusi su tačno znali koga bombarduju

Koalicija predvođena SAD tvrdi da su ruske snage jutros bombardovale pobunjenike koje podržavaju SAD u istočnoj sirijskoj provinciji Deir Ezor, iako je Moskva to demantovala.
U saopštenju Pentagona tvrdi se da su Rusi znali gde su locirane Sirijske demokratske snage (SDF) i koalicioni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saveznici.
"Ruska municija pogodila je lokaciju poznatu Rusima kako bi obuzdala SDF i koalicione savetnike", tvrdi Pentagon i ističe da je nekoliko pripadnika SDF ranjeno.
Pentagon dodaje da pripadnici koalicionih snaga koji savetuju i pomažu SDF nisu ranjeni, prenose agencije.
Prethodno je ruska vojska negirala da je bombardovala položaje Sirijskih demokratskih snaga u istočnoj provinciji Deir Ezor, izjavio je portaprol ruske vojske Igor Konašenkov.
Konašenkov je rekao AFP-u da to nije moguće.
"Zašto bismo ih mi bombardovali", zapitao se portparol ruske vojske.
SDF, milicija koja uživa podršku SAD i koja se bori protiv Islamske države na istoku Sirije, saopštila je da je šest njenih boraca tokom dana ranjeno u vazdušnim napadima sirijskih i ruskih vojnih aviona.
SDF navodi da su se na meti napada našli njeni pripadnici na istočnoj obali reke Eufrat, u provinciji Deir Ezor, u 3:30 sati po lokalnom vremenu, prenosi AFP.
Snage sirijske vlade koje Rusija podržava i SDF vode paralelne, ali odvojene ofanzive protiv Islamske države u toj provinciji, navela je francuska novinska agencija.
SDF je alijansa kurdske i arapske milicije koja se, zajedno sa koalicijom na čelu sa SAD, bori protiv Islamske države, naveo je Rojters.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.