POTPREDSEDNIK ABHAZIJE RANJEN U NAPADU

Izvor: Kurir, 23.Sep.2010, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTPREDSEDNIK ABHAZIJE RANJEN U NAPADU

MOSKVA - Potpredsednik otcepljenog gruzijskog regiona Abhazije Aleksandar Ankvab zadobio je nekoliko povreda od šrapnela u napadu granatiranjem, koji je jutros izvršen na njegovu kuću u Gudauti, ali se ne nalazi u životnoj opasnosti, saopštili su danas zvaničnici Abhazije.

Predsednik Abhazije Sergej Bagapš rekao je da taj napad predstavlja pokušaj da se destabilizuje region, iako nije poznato ko je odgovoran za njega, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << javile su agencije.

Ovo je treći napad na Ankvaba od 2005. godine. Prva dva dogodila su se dok je bio premijer Abhazije, a počinioci još nisu otkriveni. U prošlom napadu, 9. jula 2007. godine, lakše je ranjen.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Abhazije obećalo je nagradu od 500.000 ruskih rubalja za informaciju koja bi dovela do hapšenja napadača, naveo je Itar-Tass.

Rusija je priznala Abhaziju kao nezavisnu državu 2008. godine posle petodnevnog rata između Rusije i Gruzije koji je vođen zbog drugog gruzijskog separatističkog regiona - Južne Osetije.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpredsednik Abhazije ranjen u napadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2010

MOSKVA -..Potpredsednik otcepljenog gruzijskog regiona Abhazije, Aleksandar Ankvab, zadobio je nekoliko povreda od šrapnela, u napadu granatiranjem, koji je jutros izvršen na njegovu kuću u Gudauti, ali se ne nalazi u životnoj opasnosti, saopštili su danas zvaničnici Abhazije...Predsednik Abhazije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Potpredsednik Abhazije u napadu granatama

Izvor: Vesti-online.com, 23.Sep.2010

Potpredsednik otcepljenog gruzijskog regiona Abhazije, Aleksandar Ankvab, zadobio je nekoliko povreda od šrapnela, u napadu granatiranjem, koji je jutros izvršen na njegovu kuću u Gudauti, ali se ne nalazi u životnoj opasnosti, saopštili su danas zvaničnici Abhazije.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.