Napadnut potpredsednik Abhazije

Izvor: RTS, 23.Sep.2010, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnut potpredsednik Abhazije

Aleksandar Ankvab, potpredsednik otcepljenog gruzijskog regiona Abhazije, zadobio nekoliko povreda od šrapnela, u napadu koji je jutros izvršen na njegovu kuću.

Potpredsednik otcepljenog gruzijskog regiona Abhazije Aleksandar Ankvab, zadobio je nekoliko povreda od šrapnela, u napadu granatiranjem, koji je jutros izvršen na njegovu kuću u Gudauti, ali se ne nalazi u životnoj opasnosti, saopštili su danas zvaničnici Abhazije.

Predsednik Abhazije Sergej Bagapš >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je da taj napad predstavlja pokušaj da se destabilizuje region, iako nije poznato ko je odgovoran za njega, javile su agencije.

Ovo je treći napad na Ankvaba od 2005. godine. Prva dva dogodila su se dok je bio premijer Abhazije, a počinioci još nisu otkriveni. U prošlom napadu, 9. jula 2007. godine, lakše je ranjen.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Abhazije obećalo je nagradu od 500.000 ruskih rubalja za informaciju koja bi dovela do hapšenja napadača, naveo je Itar-Tas.

Rusija je priznala Abhaziju kao nezavisnu državu 2008. godine, posle petodnevnog rata između Rusije i Gruzije koji je vođen zbog drugog gruzijskog separatističkog regiona - Južne Osetije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.